Dagbladen aan de bedelstaf

GeldGisteren verscheen het bericht dat de commissie-Brinkman de overheid adviseert om iedereen met een internetabonnement een heffing op te leggen. Met dit geld moeten dan “innovatieve initiatieven in de krantenwereld worden gefinancierd .. Ook kan de heffing ook helpen om de consument van media en internet duidelijk te maken dat nieuws en nieuwsgaring niet gratis zijn”.

Innovatie en dagbladen. Niet zo lang geleden probeerde kranten online lezers een abonnement te verkopen. Dat mislukte uiteraard, waarna opeens de nationale online kranten toegankelijk werden voor iedereen. Dat is ook voor adverteerders interessant, nietwaar.

Nu vraagt men dus de overheid om geld om dagbladen te financieren. Men gaat er gemakshalve maar vanuit dat iedereen met een internetabonnement bijvoorbeeld de online Geleraaf leest. Dat is net zoiets als iedereen wegenbelasting laten betalen, motorvoertuig of niet. Ook gaat het voorbij aan dat via bijvoorbeeld Google ook nieuws te lezen is en alle buitenlandse online media. En wat als je al een abonnement op de dagblad hebt; dan betaal je dus in feite dubbel.

We houden het op een stuiptrekking. Gelukkig staat Media-Minister Plasterk niet direct te juichen. Nieuws niet gratis, ammehoelah!

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: