FIA vs FOTA .. fight! (update)

F1 LogoDe soap van de FIA en FOTA is tot een climax gekomen. De FOTA, met Ferrari, McLaren, Brawn GP, BMW, Renault, Toyota, Red Bull en Toro Rosso, splitst zich af van de FIA. Ze zijn het onder andere niet eens met de door Mosley (FIA bobo) opgelegde budgetbeperking. De FIA dreigt nu met juridische maatregelen omdat de FOTA teams hierdoor niet aan hun contractuele verplichtingen zouden voldoen.

History repeats itself. In 1996 splitste in de Indycar Series de IRL zich af van de Champ Cars (CART). Doel van de IRL was een goedkoop alternatief te bieden voor de technologie-gedreven Champ Cars, waarin een aantal rijke teams constant de dienst uit maakten. Een soort Formule 1 dus (dit seizoen is een uitzondering).

Ironisch dat nu in de Formule 1 de rijke/grote teams zich willen afsplitsen door opgelegde budgetbeperkingen. In 2003 en 2008 ging CART trouwens failliet waarna IRL de CART organisatie kocht zodat de series na 12 jaar weer werden samengevoegd. In die zin doet Alonso’s uitspraak dat met de splitsing een nieuw tijdperk is begonnen denken aan Sport 7’s “We gaan iets nieuws beginnen”.

Update: Een glas, een plas ..


Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: