Filevrije dag? My ass!

Meer dan 90.000 aanmeldingen kreeg men op de Nationale Filevrije Dag site, de ANWB spreekt van een groot “succes” (kuch). Lutsers. Dat dit aantal thuis blijft of op andere tijden gaat werken helpt geen reet. Van de aanmeldingen geeft bovendien een deel aan eerder of later te reizen. Da’s handig, gaan ze op andere tijden elkaar in de weg rijden. Nu staat er – as we speak – gewoon 250km file. En het regent niet eens.

En oh ja, nu niet en masse “verraders” als ANWB man Harteveld hiervan de schuld gaan geven. Reacties hierop zijn ook weer typisch. Zo doet iemand boehoe over “dit soort gasten met die enorme wagens waarin ze alleen zitten”. De chauffeur telt niet mee zeker. Sliep uit. Ook veel gemekker over dat Harteveld een half uur reistijd verkiest boven een uur OV (als ie het daarmee redt en mits ze rijden). Ik geef medewegbelastingbetaler Harteveld groot gelijk.

Volgende keer proef met timeslots of meer asfalt?

Advertenties

2 comments so far

 1. nico gebe on

  ook hier zie je weer het gedrag van een gemiddelde nederlander. Afzeiken op ideeen, maar zelf niets constructiefs kunnen verzinnen! Ik heb er ook voor gekozen om na de spits te gaan reizen, en natuurlijk moet ik ook gewoon werken, dus ja, ik ga met de auto, openbaar vervoer is geen optie. Het is wel leuk om een lange neus naar de ANWB of andere te trekken, maar verder sluiten we gewoon iedere dag weer achteraan in de file en blijven we zeiken op alles wat niet goed is.
  een volgende initiatief om de boel weer op gang te krijgen juig ik van harte toe.
  Misschien moeten ze hier ook wel om de anderse dag op de weg mogen, kijken of die azijnzeikers dan ook nog zoveel commentaar hebben.

 2. DerMies on

  Ideeën, die bij voorbaat gedoemd zijn te mislukken, toch ten uitvoer willen brengen is vragen om spot en hoon. En dan ook nog – na falen – verklaren dat het een succes is omdat er meer mensen over het probleem nadenken. Crap. Andere reistijden erop nahouden doen werknemers vaak al, het is bij werkgevers waar hier een schone taak ligt wegens de vaak inflexibele houding.
  PS: Ik denk dat je “juich” bedoelt.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: