Ook Spits Draait Door (update)

Radiofossiel Frits Ritmeester Spits is zielig. Deze betweterige radiopresentator – bekend van de vorige eeuw, toen je maar 5 zenders op de radio had – dacht bij DWDD gratis zijn boekje te kunnen promoten, maar dat liep wat anders. Dat klinkt bekend. Niet zeuren dus, volgende keer gewoon zendtijd inkopen bij de Ster. Overigens heeft Spits inmiddels niks te klagen; overrated Evers (538) en Giel (Radio 3) belden hem vanmorgen op en diverse dagbladen wijden ruimte aan huilie Spits. Erg typerend was het gesprek op Radio 3; Luister zelf hoe Spits niet alleen zichzelf graag hoort praten, maar ook hoe hij anderen niet laat uitspreken en doordramt.  Spits verwijt Van Nieuwkerk, “mijn mening komt eerst en dan de rest”. Daar heeft Spits dus zelf ook een handje van. Iets met pot en ketel.

Update: Donderdag zit Spits met z’n verhaal bij Goedemorgen Nederland. Weer huilie over z’n boek wat niet in beeld kwam bij DWDD en dat vroeger alles beter was. Een theorie is dat als je iets maar vaak genoeg herhaald mensen het vanzelf gaan geloven. Zoiets zal het wel zijn.

Advertenties

3 comments so far

 1. Aïda on

  Vreemd.

  Heb ik iets gemist? De heer Spits kwam in geen geval zielig over bij mij in DWDD. Integendeel. Of hebt u het over zijn (terechte) kritiek op de hedendaagse radio?

 2. Gerben on

  Nee, niet echt in DWDD, maar wel in de ochtendshow van Edwin Evers en Giel Beelen.

 3. DerMies on

  @Aida: Hedendaagse radio? Dat is dus zowel Radio 3, 538 alsook 1, 4, BNR etc.? Spits is betweterig en doet hoogdravend .. niks beter (of slechter) dus dan de “lichting” van nu.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: