Armoe in Nederland?

Kijk deze foto nou eens in het Algemeen Klaagblad, “Met 7 kinderen op de kleintjes letten”. Deze armoe komt door de dreigende kredietcrisis, peperdure benzine, stijgende voedselprijzen en torenhoge energienota’s. Los van de vraag wat iemand tegenwoordig met 7 kinderen moet, zullen de kindertjes in Afrika zich wel gelukkig prijzen bij het zien van zoveel uitgemergeld leed met vliegen om de mond en opgezette buikjes.

Advertenties

2 comments so far

  1. Bob Kattemölle on

    Vergeleken bij de crisis in de 30er jaren van het voorgaande millennium is de huidige kredietmalaise
    daarbij nu veel minder ingrijpend voor de gewone man. Ik heb vernomen dat: werkloze huisvaders van tóen zich nog geen draad tabak konden veroorloven.
    En er per gezin van 12 gulden steun per week moest worden rondgekomen. Zware armoe, derhalve! Op Zaterdagavonden werden toen kinderen naar een banketbakkerij gestuurd, om voor een stuiver aan kruimels te kopen. Met het smekende verzoek erbij: “Alstublieft een beetje grof, want we krijgen straks visite…” Dit gebeurde in de zo verschrikkelijke jaren, dat de toenmalige minister president Colijn voor de radio verkondigde: “van viskoppen is er toch ook nog een krachtige/voedzame soep te trekken, en voorts dienen we met elkander de broekriem alsnog iets strakker aan te halen. Zelf woonde die plaatboef in een grote villa, waarin hij beslist niet op een houtje behoefde te bijten…

  2. DerMies on

    Wat dat laatste betreft is er weinig veranderd ..


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: