F1 anno 2008: witte boorden (update)

Ja hoor, na 2007 lijkt ook in 2008 bij de Formule 1 niet alles op de baan te worden beslist. Vanmiddag een puike race gezien op Spa waarvan de laatste 3 rondes de wedstrijd bepaalden. Hamilton zit naast Räikkönen bij de busstop. Räikkönen zit aan de binnenkant en drukt Hamilton buiten de baan, Hamilton snijdt het stuk af (je moet toch wat) en geeft daarna de leidende positie weer terug aan Räikkönen. Räikkönen begint voor La Source te slingeren en kiest positie waarna Hamilton dankjewel zegt en ‘m aan de binnenkant prikt. Räikkönen maakt nog een kleine touché en dan lijkt het bekeken. Tot het goed begint te regenen en er een rijdende Williams chicane opdoemt, beide auto’s moeten uitwijken. Räikkönen pakt de plek terug maar spint daarna, waarna hij de achtervolging inzet. Ook daarbij maakt hij ruim gebruik van het asfalt naast de baan maar prakt ‘m even later in de muur door een – naar het zich laat aanzien – lekke band; leve de randstenen (Jan Lammers TM). De race is beslist. Toch? Nou, niet in de moderne Formule 1 dus. De heren stewards gaan zich nog beraden over het incident tussen Hamilton en Räikkönen. WTF?! Afijn, oordeel zelf.

Update: De FIA maakt zichzelf belachelijk. Hamilton krijgt 25 strafsecondes, waarmee Massa de overwinning kado krijgt en Heidfeld de 2e plek. Met de complimenten van Mosley. McLaren gaat in beroep. Kunnen de heren stewards ondertussen langs de opticiën om daarna wat oude opnames uit de jaren ’70 en ’80 te bekijken, toen racen in F1 nog racen was.

Volgende week trouwens de F1 GP van Italië. En ook MotoGP (Indianapolis) waar de organisatie zich niet met de uitslag probeert te bemoeien. Goed nieuws trouwens voor de fans: Vermeulen en Capirossi blijven bij Suzuki. Een kleine dienstmededeling voor Dimitry: Je grote vriend komt terug.

Advertenties

1 comment so far

  1. […] in al haar wijsheid om beide heren een drivethrough straf te geven. Ehm, was de nieuwe regel na Spa niet zo dat je na het afschijden 1) je plek terug moet geven en 2) je minstens tot de volgende […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: