Fiscus bespioneert leaserijders

Leaserijders van Nederland, die verklaren de voiture niet privé te gebruiken en daarmee maximaal 500 km privé mogen rijden: heb angst, sidder en beef! De fiscus verkondigt dat ze “maar liefst” 4.000 leaserijders heeft “betrapt” op teveel kilometers. Hoe wordt er niet bij vermeld. Wel beweert men dat de Staat hierdoor al zo’n 12.600.000 euro extra kunnen cashen dit jaar.

Toch interessant hoe en waarom men dit naar buiten brengt. Toegegeven, er zullen vast leaserijders zijn die zich niks aantrekken van de verklaring. Maar er zijn er ook die in het buitenland werken of die de 500 km volledig willen uitnutten. Maar als je als fiscus aan misbruik wilt verdienen, ga je toch niet rondbazuinen dat je gaat controleren? Of is dit “service” van een klantvriendelijk geworden fiscus?

Onwaarschijnlijk. Wellicht gaat men er vanuit dat bangmakerij lucratiever is. Oftewel, zo zet men meer mensen aan om alsnog “vrijwillig” de 25% bijtelling te doneren dan dat ze zelf op kan sporen opsporen. De angst regeert tenslotte.

Advertenties

1 comment so far

  1. […] Posted 11-11-2009 Filed under: Opinie | L’histoire se répète. Vorig jaar schreeuwde de belastingdienst ook al dat men ettelijke miljoenen zou hebben opgehaald bij […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: