De graaipolitie (update)

Voor wie nog zo naïef is om te denken dat oom agent louter bekeurt uit het oogpunt van veiligheid e.d., hierbij de zoveelste wake up call. Agenten van enkele korpsen moeten namelijk het gemis aan inkomsten, ontstaan door de stakingen eerder dit jaar, inhalen door extra bekeuringen uit te schrijven, aldus de politiebonden NPB en ACP. Oftewel Remkes en Ter Horst praten poep. Maar da’s geen nieuws.

Dus als het aan de korpsen c.q. overheid ligt krijgt oom agent straks alleen de P van Prima op zijn beoordeling als de korpsen de stelselmatig ontkende quotas halen. Als mobiele Nederlander kun je dan ook alleen maar het NPB en ACP succes toewensen in hun strijd tegen dit soort door de overheid opgelegde graaipraktijken.

Update: In het AD een artikel over de videosurveillance. “De tijd van waarschuwen is voorbij”. Nee, quotas halen met je luie donder! “De politiemensen .. zijn blij dat ze dat vanaf morgen in Wegmisbruikers kunnen laten zien”. Stoer de volgende dag opscheppen over de door jou gefilmde forens die je op film vastlegde toen deze maar liefst 5 km de maximum snelheid overschreed. Knap hoor. Namens Spee Staatspropaganda TV en de tuinkabouter, bedankt voor je bijdrage.

Advertenties

2 comments so far

  1. […] Moeten we nu dank je wel zeggen of zo? De overheid is gebaat bij snelheidsovertreders, die zo ongewild een geldelijke bijdrage om de begroting te halen. Daar wordt een budget op afgestemd. Zie ook wat zo’n korte staking eerder dit jaar teweeg brengt. Niet voor niets worden korpsen verzocht om het gemis aan inkomsten op te vangen door het uitschrijven van onzinnige extra bekeuringen. […]

  2. […] Dit alles voor de verkeersveiligheid en heeft niks te maken met de omzetdaling onstaan door de politiestaking begin dit jaar. Kuch. “We gaan kordaat optreden”, aldus de KLPD woordvoerder. Van dat […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: