Earth (Planet Earth)

Vandaag eens een natuurfilm gekeken (nee, niet *dat*). Earth, gemaakt door de BBC en een bioscoopversie van de TV serie Planet Earth. Waar de TV serie wordt voorzien van commentaar door David Attenborough (wie anders), is de film ingesproken door Patrick Stewart (Energize!). De film laat de natuur en wat daar leeft in vele facetten zien, van de polen savanne via het regenwoud en oceaan tot de polen.

Wat deze film onderscheidt van alle concurrenten zijn de bijna kunstzinnige opnames van de natuur, mede mogelijk gemaakt door een speciale camera. Deze roteerbare camera bevat een dikke zoomlens die tot een kilometer haarstrak kan inzoomen. Bevestigd aan een helikopter levert dit echt bijzondere beelden op, waarbij er erg ver in- en uitgezoomd kan worden. Als kijker heb je het ene moment het idee een paar meter boven een zwemmende ijsbeer te vliegen (haarstrak), het volgende moment krijg je een indruk van de uitgestrektheid van de Kalahari woestijn (ook haarstrak). Ook beelden waarbij je meegenomen wordt in een vlucht boven de Angel watervallen zijn indrukwekkend.

Enige dilemma is nu, gaan we voor Earth (de film, 96 minuten) of de volledige Planet Earth (550 minuten). Een HD versie van deze film verdient trouwens de voorkeur. Hieronder de trailer voor de TV serie.

Advertenties

1 comment so far

  1. Ko on

    Heb Planet Earth gezien en het verveelde me voor geen minuut!. Wat je zegt alles zo strak gefilmd en zo mooi. Zowel boven als onder water. Ik zeg een aanrader.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: