De put van Uruzgan (update)

Bertje KoendersJa, wel ja, namens Koenders (PvdA) gooit Nederland nog eens 75 miljoen Euro in de put die Uruzgan heet. Weet je ook weer waar ons zuurverdiende belastinggeld aan wordt besteed.

“Het geld gaat onder meer naar kleinere projecten, waarbij met non-gouvernementele organisaties wordt samengewerkt. Ook gaat een deel naar de regering in Kabul, die het door moet sluizen naar de burgers.” Nogal naïef, denken dat de regering in een verdeeld en instabiel land geld zou doorsluizen naar de burgers. De 75 miljoen komt overigens bovenop het bermbomvoer wat Nederland al gedoneerd heeft.

Koren op de molen van Verdonk met d’r Trots op Nederland clubje, die het budget voor ontwikkelingssamenwerking met 66% willen korten. Gezien de laatste peilingen (maar het blijven peilingen) zou ik als regeringspartij me nog maar eens achter oren krabben.

Update: Bertje kreeg zojuist bij de PvdA fanclub die Vara heet gelegenheid om z’n uitgaven te verdedigen. Niet dat het helpt, momenteel wil 1/5 van Nederland Verdonk als MP. Oh dear ..

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: