Char’s Goocheldoos (update)

CharAnita’s en Linda-lezers aan de beademing, want Char is nep. Shock, horror! Wat de rest van de wereld allang weet gaat Zembla zondag fijntjes laten zien.

Met behulp van James Randi, bekend als ontmaskeraar van Uri Geller, worden de techniekjes en truukjes van dit “medium” uit de doeken gedaan. Enkele Nederlanders doen openlijk verslag doen van hoe Char, met name haar redactie, werkt. Lukt het gissen en raden niet, of maakt de redactie er aan potje van, dan wordt het niet uitgezonden. Zo blijft de illusie van een 100% scorend medium instant. En ach, het gaat toch meestal maar over overleden familieleden, zal Char en d’r redactie een zorg zijn. Ze moet boekjes en lezingen verkopen.

Lutsers ontmaskeren, altijd leuk. Recorders instellen voor zondag op NL2 om 21:45. In de tussentijd kun je Char’s mailbox volpompen via haar contactformulier. Zijn er scriptkiddies in de zaal?

Update: Zembla bracht geen nieuws. Randi verklaart al veel langer “mediums”. Zie hier een analyse van Char’s bezoek aan Larry King (2004) en hier van een optreden in Fox News Live (2001). Helaas weinig kans dat RTL de toverkol van de buis flikkert aangezien er nog genoeg types naar kijken. Ik krijg iets door, iets met een n of een s.

Overigens, weinig verrassend is dat de toverkol ontkent; je gaat immers niet je kip met de gouden eieren slachten nietwaar? Ter vermaeck: hier Inge de Bruijn bij Char (Koefnoen).

1 comment so far

  1. Lique.org on

    […] Kan ik goed voorspellen?? Ach, Misschien ben ik dan we de nieuwe Char… […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: