Gehandicapten net moslims? (update)

Micha Wertheim, wie kent ‘m niet? Na vandaag in ieder geval een stuk minder mensen. De cabaretier zou een gehandicapte uit de zaal hebben gepest, zo bericht de Geleraaf. Toegegeven, het is een wat aparte voorstelling en Wertheim is een apart figuur maar de voorstelling op zich is goed. Wie onderbroekenlol of oudbollige grappen verwacht kan beter thuisblijven; ironie in de vorm van gespeelde, misplaatste arrogantie is ook humor.

Theater de Oranjerie in Roermond is ondertussen hypocriet met het cancellen van de rest van de optredens. Inkoper Dorien Pollaert weet toch ook wat ie in huis haalt en Wertheim’s voorstelling loopt al een tijdje. Ooit eerder iemand horen klagen? Maar dankzij het Nederlandse spruitjesbewind kan tegenwoordig niks meer en heeft de Nederlander lange tenen gekweekt.

En sinds wanneer hebben gehandicapten tegenwoordig een soort status aparte? Waarom bemoeit het publiek zich dan niet met de voorstelling als het gaat om bijvoorbeeld de bejaarden, moslims, negerts, diabetici, gristenen, dikke mensen, overspeligen, joden, brildragers of vrouwen. Of zitten die nooit in de zaal?

Bekijk zelf hier een stuk en oordeel zelf. Niks mis mee, dus wat mij betreft hoeft Wertheim zich nergens voor te verantwoorden. Daarbij, het is een cabaretier die optreedt.

Update: De cabaretiers Theo Maassen, Marie Huijbregts, Najib Amhali, Eric van Sauers, Ronald Goedemondt en Wim Helsen verklaren zich solidair met Wertheim en boycotten de Oranjerie. Her en der staan ook wat reacties van gehandicapten die – naar eigen zeggen – zelf de hardste grappen maken over hun handicap. Die kunnen dus prima voor zichzelf opkomen en hebben daarvoor geen geitewollensokken uit Roermond nodig.

Advertenties

1 comment so far

  1. Lex on

    Ja, precies.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: