De angst regeert

Nederland, het land waar vrijheid van meningsuiting heilig is, of moeten we bijna zeggen was. Bang geworden door “buitenlandse geluiden”, economische dreigingen en praatjes vanuit Taliban HQ (what’s new?) doet JP namens de regering een beroep op kamerlid Wilders om – uit “landsbelang” – Fitna niet uit te zenden.

Oftewel, als het erop aankomt regeren angst en terreur als het aan CDA, PvdA en Gristenunie ligt. En dat voor een film waar men alleen nog maar naar kan gissen qua inhoud. Maargoed, namens de regering heeft JP nu officiëel verklaard dat ze Fitna liever niet zien verschijnen, dus mocht er wat gebeuren: Het kabinet is onschuldig.

Het is nog niet zo heel lang geleden dat heel Nederland in rep en roer was over Submission, de film van Van Gogh en Ali. Iedereen vond dat zoiets in Nederland moest kunnen en er mocht niet getornd worden aan de vrijheid van meningsuiting, ondanks soortgelijke dreigingen toendertijd. Blijkbaar gelden nu andere regels. Overigens, als we toe gaan geven aan dit soort (psychologisch) terreur, wat was er dan van de Duivelsverzen en Salman Rushdie geworden?

En guttegut, Koenders’ snoepreisje naar Somalië gaat nu ook al niet door. Het wordt tijd dat we paal en perk stellen aan dit soort chantage, anders kun je wel aan de gang blijven. Het beleid van Denemarken in deze is exemplarisch. Als reactie op de Mohammed cartoons boycot Sudan momenteel Deense produkten en zijn de Denen personae non gratae. Reactie van Denemarken: zeg voorlopig maar toedeledoki tegen die kwijting van EUR 250.000.000.

Joepie de poepie.

Advertenties

1 comment so far

  1. […] van de dag graag. We kunnen stellen dat de ophef over de film grotendeels is veroorzaakt door het kabinet en figuren als De Winter. Beetje jammer dat achteraf de bangmakerij erg voorbarig en onnodig blijkt […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: