Burgemeestersreferendum II – 2

Zoals wellicht bekend mogen de reserve-Belgen uit Eindhoven op 23 januari een burgemeester kiezen. Tenminste, dat is de officiële lezing. Uiteraard is alles allang beslist: het wordt een PvdA’er.

Naar het zich laat aanzien wordt het referendum – in deze vorm – wederom een groot fiasco. Nu al geeft 50% van de Eindhovenaren aan niet te zullen gaan stemmen. Van die wel gaan stemmen geeft 35% aan op Van Gijzel te gaan stemmen en slechts 12% op Verbeek.

Maar het sis precies wat het PvdA doet. Net als in Utrecht zet men naast de favoriet een – bij voorbaat kansloze – tweede persoon. Ook is de favoriet – net als in Utrecht – een ex-politicus uit het Haagse circuit. En toeval bestaat niet, evenmin als een fatsoenlijke opkomst en bijbehorende evaluatie bij het uitblijven daarvan. Eindhoven de kei-gahkste!

Overigens, het referendum in Rotterdam lijkt er niet te komen. Omdat men dan niet uit 2 PvdA kandidaten mag kiezen vreest men dat de burgemeester van Rotjeknor straks niet uit de PvdA stal komt. Knap staaltje rekenwerk van de PvdA, niet?

Advertenties

1 comment so far

  1. Lex on

    Leve de democratie.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: