Leaserijder levert in (update)

Ko Bakker en zijn Maserati 3200Het is bekend dat de bijtelling voor leaseauto’s omhoog gaat van 22% naar 25%. Nu hebben de (klagende) leasetoko’s onderzoek gedaan en wat blijkt: 50% van de leaserijders schakelt zo spoedig mogelijk over op een goedkopere auto. Daarnaast overweegt men om privé geen gebruik meer te maken van de leaseauto, waardoor de bijtelling compleet wegvalt.

Er is becijfert dat dit een tegenvaller oplevert voor de schatkist in de orde van grootte van tientallen miljoenen Euro’s. Over de gevolgen van bepaalde maatregelen is goed nagedacht, daar in Den Haag. Grijs 1 hangt de Sinterklaas uit en vult de gaten op met virtuele baten; men rekende op 250 miljoen extra inkomsten door het verhogen van de bijtelling.

Ook interessant wordt het als je bedenkt dat deze leaserijder van zijn “moderne, zuinige en milieuvriendelijke” automobiel met A label wellicht overstapt op een privé aangeschaft model van enkele jaren oud. Minder goed voor het milieu hier, minder goed voor de staatskas maar veel beter voor de eigen portemonnee.

Mocht dat al niet zo zijn, dan lijkt het privébezit van een auto een steeds interessantere optie te worden voor werkend Nederland (Ko, kom d’r maar in).

Update: Voor de geitewollensok die altijd zanikt over “de leaserijder” in zijn of haar milieuonvriendelijke automobiel van Duitse makelij, kijk even op de A/B lijst van de ANWB; naast Ford zijn merken als BMW prima vertegenwoordigd.

2 comments so far

  1. Ko on

    Ook interessant wordt het als je bedenkt dat deze leaserijder van zijn “moderne, zuinige en milieuvriendelijke” automobiel met A label wellicht overstapt op een privé aangeschaft model van enkele jaren oud

    Hmmm waarom nu ineens een auto van enkele jaren oud kopen??? Was toch wel goedkoop he die leasebak van je

  2. Michel on

    Goedkoop? Onze Ko is met z’n 3200 natuurlijk maandelijks al EUR 500 kwijt bij de wasserette.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: