Vista : The Wow Starts Now!

XPHet is geen geheim dat Windows Vista in veel gevallen slechter presteert ten opzichte van Windows XP. Na de introductie van Vista ging dan ook al snel het gerucht dat Microsoft XP support versneld ging afgebouwen om iedereen maar op Vista te krijgen. Maar mede door een lage acceptatiegraad (door het bedrijfsleven) en gemor van gebruikers is de levensduur van XP verlengd met de komst van Service Pack 3. Voor Vista verschijnt binnenkort Service Pack 1.

Inmiddels zijn er met de Release Candidates van deze Service Packs wat tests gedaan en de eerste resultaten zijn opmerkelijk. Zo is XP met SP3 zo’n 10% sneller onder een Office benchmark dan XP met SP2. Veel triester is de conclusie dat daarmee XP 2x zo snel wordt dan Vista. Oftewel, niet “Windows 7” maar XP als Vista “killer app“.

Nu is dit maar één specifieke test en waarschijnlijk niet representatief voor de uiteindelijke resultaten, maar toch. Of, om met de Vista leus af te sluiten, “Vista, The Wow Starts Now“.

Advertenties

2 comments so far

  1. Walter on

    “Het is geen geheim dat Windows Vista in veel gevallen slechter presteert ten opzichte van Vista” Hoe kan een product slechter presteren dan zichzelf?

  2. Michel on

    Goed punt, typo .. thx


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: