Roken voor Grijs 1

Niet alleen de tariefsverhoging met betrekking tot boetes wordt ingezet om het gat in de hand begroting van JP en zijn spruitjesbeleid te dichten, ook rokers mogen opdraaien als het aan de voor Sinterklaas spelende Grijs 1 ligt. Roken wordt vanaf juli 2008 weer duurder, zo’n 8 cent bovenop de reeds geplande verhoging van 21 cent voor een pakje peuken. Voor shag moet straks zo’n 10 cent extra bovenop de reeds geplande 26 cent verhoging worden neergeteld.

Staatsknecht Kees De Jager (Financiën) heeft deze ordinaire graaierij nodig om het afblazen van de verhoging kansspelbelasting alsmede het later ingaan van de slurptax (1 april in plaats van 1 februari) te compenseren.

De roker is dus net als de automobilist een melkkoe voor dit Grijs 1. Wie durft nog te beweren dat het beleid van de overheid is om bepaald gedrag, zij het roken of verkeersgedrag, te ontmoedigen? Als iedereen acuut stopt met roken en te hard rijden heeft Grijs 1 pas echt problemen. Los daarvan, het helpt niet. Het wordt simpelweg nog lucratiever om even over de grens te gaan shoppen.

Het wordt tijd dat rokende automobilisten bepaalde vrijstellingen krijgen, aangezien zij straks een flink deel van de Grijs 1 “kadootjes” financiëel bekostigen. Hoezo roken asociaal?

Advertenties

1 comment so far

  1. […] voor Grijs 1 Posted 22-11-2007 Naast het uitmelken van de automobilist en roker gaat Grijs 1 volgend jaar ook de wijndrinker gebruiken om gaten in de begroting te dichten. Accijns […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: