American Gangster, Next en Ratatouille

Een lang weekend weggeweest en de tijd onder andere doorgebracht met het bekijken van een aantal films gezien. Daarom wil het ik het korter houden dan normaal, en in het geval van de eerste film is dat helemaal niet erg.

American GangsterIk trap af met American Gangster. Denzel Washington en Russel Crowe in een film van Ridley Scott beloofd heel wat, maar wat een draak van een film. Frank Lucas, P.A. van een maffiabaas, bouwt na diens dood een emperium op met drugshandel vanuit Vietnam naar de VS ten tijde van de Vietnamoorlog (70’s). Roberts, gespeeld door Crowe, is een agent die, met de net opgerichtte narcotica brigade, de drugshandel wil stoppen. De sterrencast is geen garantie voor een goede film blijkt maar weer, en deze meer dan 2 uur durende vertoning is slaapverwekkend. Dat komt niet alleen door gebrek aan actie (“American Gangster” schept toch wat verwachtingen), maar het (waargebeurde) verhaal is traag, saai en voorspelbaar. Enige verrassing in de film is dat Washington een keer de slechterik speelt. Zwaar overgewaardeerd en een 2 voor de moeite.

NextDan Next, met Nicolas Cage en Jessica Biel. Ene Cris Johnson heeft de gave om 2 minuten in de toekomst te kijken. Zowel overheid als terroristen zijn naar hem op zoek; de overheid omdat hij hun kan helpen criminelen-met-atoomwapen op te sporen, terroristen omdat hij hun acties kan dwarsbomen. Doordat de wetenschap misbruik heeft gemaakt van Johnson in zijn jeugdjaren heeft deze weinig trek om zijn gave in dienst van zijn land te stellen. Johnson verdient de kost met goedkope trucs en kleine winsten met het gokken in Las Vegas, iets wat geen probleem is dankzij zijn gave. Dit verandert als er een vrouw (Biel) in Johnson’s leven komt, en hij plotseling wel belang heeft bij het opsporen van de terroristen. Samengevat: een soort Deja Vu maar dan anders. Een 1 (ondanks Biel), Next!

RatatouilleHeb je dan niks goeds gezien dit weekend? Jawel, Ratatouille maakt bovenstaande tijdsverpilling ruimschoots goed. Deze film uit de Pixar stallen gaat over een rat met ernstige kook-skills. Hij belandt in een restaurant in Parijs waar hij op inventieve wijze het klungelige hulpje-zonder-kookvaardigheden de sterren van de hemel laat koken. Een zeer leuk en vooral origineel verhaal, veel goede grappen (en niet alleen voor de kleintjes) en een prima animatiefilm. Ik kan hier nog meer over zeggen, maar ga deze gewoon zelf kijken. Een dikke 8.

Advertenties

1 comment so far

  1. Barbara on

    American Gangster en Next heb ik niet gezien. Maar wat betreft Ratattouille ben ik het helemaal met je eens. Wat een leuke film!

    Sinds David er is kijken we nogal veel animatiefilms. We hebben ontdekt dat lang niet alle animatie/tekenfilms alleen leuk zijn voor kinderen. Wij kijken alweer uit naar de volgende Pixar.

    Barbara


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: