Gristenunie in de 21e eeuw

Brandend KruisDe Gristenunie heeft een probleem. Natuurlijk ziet die partij liever geen homo’s en lesbiennes in de gelederen, maar met dat beleid kun je in deze eeuw niet meer aankomen. Zeker niet in het openbaar als ambitieuze politieke partij. Dus probeert men met wat woordspelletjes de homo-problematiek te omzeilen. Of zoals een Gristen-op-leeftijd vanmiddag predikte op Radio 1 in Stand.nl, “homofiel zijn mag, maar homofiel gedrag vertonen niet”.

Na wat kritische opmerkingen van o.a. Boris van der Ham (D66) werd door de Gristen opeens de analogie getrokken met “fraude”. Want, zo redeneerde de Gristen, fraude keur je ook niet goed en iemand die fraude pleegt wil je ook niet in de partij. Oftewel, volgens dit fossiel staat geaardheid gelijk aan plegen van (il)legale handelingen of (on)gewenst gedrag. Geeft te denken.

Overigens belde in de uitzending iemand uit de bible-belt die homo’s en hun leefstijl verketterde en begon te kakelen over Sodom en Gomorra. Naast achterstandswijken is er blijkbaar ook nog zoiets als achterstandsdorpen.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: