F1 anno 2007 : witte boorden

Wat is dat toch met de Formule 1 dit jaar?  Nadat Ferrari via Stephney-gate de constructeurstitel kado kreeg (deel 2 is in aantocht), dient een zoveelste klucht zich aan. De overwinning van Hamilton staat opeens ter discussie naar aanleiding van zijn rijgedrag achter de safetycar in Japan. Webber en Vettel waren niet scherp en moesten hard remmen, waarna Vettel bovenop Webber knalde wat einde wedstrijd voor beide heren betekende.

Zanikerd in deze is Tost van Toro Roso, die Vettel’s straf graag kwijtgescholden ziet. Maar het opwarmen van de banden door (hard) remmen en afkoelen van de motor door te accelereren is de normaalste gang van zaken achter de safetycar. En zolang Hamilton de afstand van 5-wagenlengtes respecteerde is er regelementair niks aan de hand, en haddeen Webber en Vettel niet zelf beter afstand moeten bewaren en beter moeten opletten?

Maar nog even en Formule 1 anno 2007 wordt uitgevochten door witte boorden in plaats van op de baan. Overigens pikken de (Nederlandse) media dit item nu pas op, terwijl het na afloop van de GP van Japan al direct bekend was.

Advertenties

2 comments so far

  1. […] F1 incident Japan 2007 Posted oktober 5, 2007 Onderstaande amateurbeelden laten weinig te raden over wie er zaten te pitten tijdens de GP van Japan. Dus kappen met dat gezanik. […]

  2. […] anno 2008: witte boorden Posted 7-09-2008 Filed under: Algemeen | Ja hoor, na 2007 lijkt ook in 2008 bij de Formule 1 niet alles op de baan te worden beslist. Vanmiddag een puike […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: