Burgemeester Utrecht soap (update)

Ralph PansHet referendum over het burgemeesterschap van Utrecht krijgt een nieuwe wending. Er werd zorgvuldig gemanouvreerd, werden gedoodverfde kandidaten als Henk Westbroek gewipt, totdat er uiteindelijk twee PvdA kandidaten overbleven: Ralph Pans, die in eerste instantie helemaal niet zat te wachten op deze vacature, en Aleid Wolfsen. Nu heeft Pans onderzoek laten doen onder de Utrecht populatie en Utrechters vinden het feit dat men moet kiezen uit twee PvdA’ers stinken. Pans wil nu het referendum openbreken.

De voorzitter van de “vertrouwenscommissie”, PvdA’er (figures..) Isabella, praat over een “democratisch” besluit als het gaat om het proces. De PvdA heeft er tegenwoordig een handje van om het woord democratisch te misbruiken. Wolfsen is gewoon de gewenste kandidaat vanuit het PvdA en men heeft daar “voor de vorm” een kandidaat met weinig kans van slagen tegenover gezet. Maar blijkbaar zijn er ook PvdA’ers als Pans die wel naar het gepeupel willen luisteren, daar kunnen die salonsocialisten in Den Haag nog wat van leren. En wat schieten we hier uiteindelijk nou mee op straks, behalve dat dit hele circus ons een hoop belastinggeld kost en uiteindelijk toch straks achter gesloten deuren vriendjes worden geselecteerd?

Update: Fractievoorzitter van Iperen zegt doorgaan. Zo’n 66% van de Utregse bevolking is het oneens met de gang van zaken. Graag even onthouden als u de volgende keer weer opmag voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ondertussen wel even allemaal blanco stemmen of Pans als u de PvdA wilt narren; onder de 30% mag de gemeenteraad ook openlijk vriendjespolitiek bedrijven.

Advertenties

3 comments so far

 1. Lex on

  Het referendum is toch pas geldig bij een opkomst van meer dan 30%. Dus kunnen ze het net zo goed laten. Komt bij dat de uitkomst als een advies word behandeld, en dus compleet genegeerd kan worden. Hoe
  serieus word ik nou eigenlijk genomen door de lokale regenten. Stom dus dat ze het zo doorzichtig op oplichting laten lijken, ze kunnen het heel geloofwaardig doen lijken en nog steeds hun eigen poppetje naar voren schuiven.

 2. Michel on

  Het referendum is sowieso een zoethoudertje voor het gepeupel. Zie ook het hele gedoe met het Vredenburg in Utrecht; we kozen (excl. blanco) voor visie A, maar visie 1 wordt ten uitvoering gebracht (30%).
  http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=88673

 3. […] van het opkomstpercentage (30% minimum). Dan komt hopelijk wel een einde aan het geldverspillende linkse circus wat in gang heeft gezet om de Utrechtse plebs het gevoel te geven dat ze iets in te brengen hebben. […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: