PvdA liegt en bedriegt (update)

Jacques TichelaarNadat PvdA eerst Pronk bonjourde als potentiëel voorzitter, draaide men het standpunt met betrekking tot het EU referendum de volle 180 graden. Bos riep in juli 2006 nog, “dat een eventuele nieuwe Europese grondwet er alleen kan komen nadat de Nederlandse bevolking zich daar via een referendum over heeft uitgesproken”. Maar dat was voor de verkiezingen en regeringsdeelname. En nu wil PvdA opeens geen referendum meer? Het zou wel de eerder heersende radiostilte met betrekking tot de grondwet verklaren.

Pvda, bang voor nogmaals een “nee”, de consequenties (en Haags pluche zit juist zo lekker) en vermoedelijk met wisselgeld voor wat CDA gunsten, verklaart bij monde van fractievoorzitter Jacques Tichelaar doodleuk dat het nieuwe verdrag “substantieel en fundamenteel anders” is. Dat “verschil” probeert men de plebs duidelijk te maken middels een woordspelletje: zoek “Grondwet” en vervang het door “Grondwettelijk verdrag”. Natuurlijk, wij zijn achterlijk.

Nog idioter wordt het nu blijkt dat een meerderheid van de PvdA aanhang wel vóór een EU referendum is. Dat wordt een Europese grondwet grondwettelijk verdrag op z’n foie gras.

Update:  De referendum stemmen wordt gekocht met ontslagrecht stemmen. Met garanties van dhr. Huichelaar Tichelaar.

Update:  Oh nee, toch niet. Nee, echt niet hoor.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: