Regenten rijkelijker beloond

BalkenendeOh, bedoelde Balkenende dat met “na het zuur komt het zoet”? JP sprak gewoon over z’n eigen salaris en dat van collega regenten. Grijs 1 heeft gisteren namelijk besloten dat het salaris op termijn zo’n 30% omhoog moet. Altijd lekker, jezelf een salarisverhoging toekennen. Het argument is dat de ministersalarissen aan de lage kant zijn in vergelijking met topfuncties in het bedrijfsleven. Beetje vreemd, aan de ene kant spreken ze schande van de te riante beloningen in het bedrijfsleven, aan de andere kant gebruiken ze het wel als uitgangspunt voor hun eigen salaris.

Balkenende gaat van EUR 9.225 naar EUR 12.009 bruto, een minister moet het doen met EUR 10.917 en een staatssecretaris krijgt een schamele EUR 10.247. Ook de collega worden niet vergeten; zo gaan ook Eerste en Tweede Kamer leden erop vooruit. Vooral de SP spint hier garen bij, aangezien die partij het salaris en wachtgeld van leden opeist om vervolgens hiervan een deel als standaard vergoeding te ontvangen; de rest gaat in de partijkas. Deze regeling ligt overigens ook onder vuur, maar dat terzijde.

Als symbolisch goedmakertje gaat de wachtgeldregeling terug van 6 naar 4 jaar, en moeten voormalig politici jonger dan 57,5 solliciteren. Houdt dit even in uw achterhoofd als u volgende keer met dat rode potlood in de weer moet, nadat u in januari er weer een luizige 1-2% bij heeft gekregen of geacht wordt na ontslag direct te solliciteren op straffe van korting op uw uitkering.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: