Gemeente Utrecht spekt kas

Digitale KassaVandaag maakt het AD melding van het “succes” van de (mobiele) digitale kassa’s van de overheid. . HetVerkeershandhavingsteam (lees: project Kerstpakketten 2007) verwacht dat het aantal hardrijders dat wordt gecontroleerd toeneemt tot 130.000. Maar worden we niet allemaal gecontroleerd, en dus moet dat niet zijn genaaid? Vreemd genoeg geven tegenwoordig overheidsinstanties wel vaker winstprognoses af, wat de motivatie achter dit zinloze geflits twijfelachtig maakt.

De overheid is erg in haar nopjes met de digitale kassa’s, want het gebrek aan flits e.d. leidt ertoe dat steeds minder mensen de snelheidsradars op tijd opmerken. Maar wat draagt zo’n onzichtbare graaimachine met Melkert-ambtenaar nu werkelijk bij aan vrede en veiligheid? Dat is toch waar die apparatuur eigenlijk voor bedoeld is?  Niet om het begrotingstekort aan te vullen van de (lokale) overheid ten koste van de hardwerkende belastingbetaler op weg naar of van zijn of haar werk?

In Utrecht worden eind dit jaar jaar de analoge flitspalen vervangen door digitale graaisystemen. Een voordeel, de lokatie hiervan is statisch en informatie hierover is of komt vaak snel beschikbaar via sites als flistservice en dergelijke. Aan de dienders: ga toch boeven vangen.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: