De vervuiler betaalt .. niet

Parkeren voor vervuilende auto’s wordt duurder, zo wil het huidige kabinet. Slachtoffer van deze tariefverhoging schijnmaatregel zijn dieselauto’s en SUV’s. Ook de gemeente Utrecht ruikt pegels, en wil de maatregel zo snel mogelijk invoeren.

Dat de moderne diesel en SUV een stuk minder vervuilend is dan auto’s van zeg 20 jaar oud is natuurlijk van geen belang.

Dus, schaf allen op een oud hondehok aan wat rijdt op diesel, en kom gezellig naar Utrecht. Die investering van een paar 100 euro verdient zich na aan aantal zaterdagen shoppen al gauw terug, aangezien voor een dagje parkeren in de grote(re) de gemeente nu al rond de EUR 20 uit je zak klopt.

Geweldig idee van die VROM snol; eerst subsidieert de overheid roetfilters voor dieselrijders, en daarna gaan we ze allemaal extra laten betalen voor het parkeren.

Advertenties

1 comment so far

  1. […] Posted september 28, 2007 Wilde men eeerst nog “vervuilende auto’s” een hoger parkeertarief laten betalen, nu schijnt dat kakelkip Cramer van Milieu de gemeentes vrijspel te gaan geven om […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: