Lopen milieuonvriendelijk?

Het schijnt dat lopen minder milieuvriendelijk is dan autorijden, aldus ene Chris Goodall. De produktie van voedsel vreet namelijk ook energie, en de totale uitstoot om energie op te wekken voor een wandeling is groter dan hetzelfde ritje met de auto. Voorts suggereert Goodall ook dat we om het milieu te sparen minder zouden moeten gaan eten. Dus niet om Sonja’s bankrekening te spekken, maar voor het milieu; dat lijkt me op zich een betere motivatie.

Leuke suggesties van Goodall, maar zo’n auto moet ook gemaakt en onderhouden worden, en brandstof groeit ook niet aan bomen. Oeps, vergeten. Lopen blijft dus mijninziens “beter”, dus hop allemaal morgen de leaseauto laten staan “voor het milieu” en te voet naar het werk of vakantiebestemming; lost meteen ook het fileprobleem op, want op een vierkante meter asfalt passen meer voetgangers dan auto’s. Of zoiets. Slaat nergens op natuurlijk, maar ik was hier niet begonnen.

Advertenties

2 comments so far

  1. Imke Dielen on

    Goh jij mag me anders elke morgen en avond de volle 60km van en naar mijn werk dragen als je het lopen zo tof vindt 😉 :p

  2. Gerrit Dekzijl on

    Hier is nog wat info over dat “eeuwige” milieu…
    http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=3911


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: