EO heeft sektarische trekjes (update)

Ape to MenNederland in rep en roer; de apen gristenen van de EO censureren de boel. Evolutieblog constateerde dat de EO in zijn natuurfilms vrolijk knipt en plakt dat het een lieve lust is. Hoezo dinosauriërs? Hoezo evolutietheorie? Zoveel miljoen jaar geleden wat?

Ook de bekende opnames van David Attenborough zijn niet veilig voor de censuurpolitie. En dat verkoopt de EO dan als “evolutie” materiaal, met “we hebben toestemming van de BBC” als excuus. Mogelijk sponsort koper ondertussen deze vorm van geschiedvervalsing.

De EO vergeet dat men het niet voor niets theorie noemt, die vooralsnog beter onderbouwd wordt met logica en ratio, dan die sprookjesbundel van hunnie. Darwin, huh? Drijvende continenten, waar heb je het over? Voor alle normaaldenkenenden onder ons, kijk even deze intro van “Er was eens ..”, een populaire serie uit de jaren ’70.

Maar wat ik me nou afvraag: stel nou dat die gristenen gelijk hebben, wie heeft dan de moeite genomen om al die beenderen op zo’n kunstige manier diep in de aarde weg te stoppen?

Ondertussen worden klaverjasclubjes als Scientology, met hun eigen kijk op het ontstaan en de toekomst van de aarde, heftig bekritiseerd en bestreden. Dus zeg ik, intrekken die overheidssubsidie aan de EO.

Update: Het verknipte wereldbeeld van de verknipte EO kunt u hier, hier en hier aanschouwen. Religieuze censuur op z’n Amerikaans.

Advertenties

3 comments so far

 1. Piet on

  Alleen een dwaas gelooft in de evolutie.
  Er klopt niets van.
  Maar men moet zo nodig het bestaan van God ontkennen.
  Als je dood gaat en komt in de hel is het te laat.

 2. Michel on

  We zijn hier door Xenu op aarde gedumpt, dus hoezo? Geloof wat je wil, maar dring anderen je achterlijke wereldbeeld niet op a la de EO. Dank.

 3. […] wat de EO censuurpolitie daarvan vind. Posted by Michel Filed in […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: