Slurptax komt eraan

Kees de JagerKees de Jager, CDA’er en staatsecretaris van Financiën in het huidige spruitjesbewind, wil bezitters van fatsoenlijke automobielen uitmelken. Het idee is om “benzineslurpende auto’s” extra te belasten. Het veel belangrijker geachte CO2 uitstoot doet er blijkbaar opeens niet meer toe.

Leaserijders die zich niet schamen om gezien te worden in een Peus 107, Citroën C1 of Toyota Prius kunnen rekenen op een aardige korting op de fiscale bijtelling. Oftewel een soort eerherstel van het oude systeem, maar nu op basis van milieulabel ipv kilometrage.

De volgende quote is interessant: “Deze ‘slurptaks’ moet de schatkist 100 miljoen euro per jaar opleveren“. Men gaat er dus al vanuit dat het de bestuurders van o.a. X5’s en Cayenne’s de kas van Wouter Bos spekken met EUR 100,000,000. Maar om hoeveel auto’s gaat het eigenlijk, en voor wat betreft de korting op de bijtelling, wat gaat dat kosten? Anders wordt het nog leuk als we allemaal opeens in zo’n 107 of C1 gaan zitten, want dat wil De Jager toch?

Dus in landsbelang, aanschaffen die X5 of Cayenne, hop allemaal de oogkleppen op en rijden maar in je “milieuvriendelijke” koekblik. En vergeet onderweg niet te zwaaien naar JP en zijn handlangers in hun Mercedes of BMW.

Advertenties

6 comments so far

 1. hulsman on

  Deze zeer zuinige auto’s met 14% bijtelling zal je de komende jaren dus veel op de Nederlandse weg gaan zien :
  – Toyota Prius – 5drs 1.5 57kW – € 25.990
  – Honda Civic – 4drs 1.4 70kW – € 23.990
  – Toyota Aygo – 1.0 50kW – € 8.990
  – Peugeot 107 – 1.0 50kW – € 8.990
  – Daihatsu Cuore – 1.0 51KW – € 8.499
  – Citroën C1 – 1.0 50kW – € 8.490

  Kijk voor actueel overzicht op: http://***

 2. Michel on

  Zozo hulsman, schaamteloze spamhoer met je Dollar Linking en Poker links. Tot zo ver je goede intenties .. Even on-topic dan, je zit fragiele milieuonvriendelijke koekblikken promoten (levensloop met name, die Prius is niet schoon en zo’n smart gaat geregeld stuk na 10.000km). Dat de overheid achterloopt met informatie is geen nieuws (zie ook het roetfiltergezeur).

 3. […] graaierij nodig om het afblazen van de verhoging kansspelbelasting alsmede het later ingaan van de slurptax (1 april in plaats van 1 februari) te […]

 4. will on

  als in Nederland een slurptax zou worden ingevoerd die evenhoog was als in Frankrijk nl.8.65 euro per gr/km zou in Nederland niet geprotesteerd worden, maar omdat dezelfde tax in Nederland 110.00 euro per gr/km kost is het wel weer eens duidelijk dat de Nederlandse Regering uit Dieven bestaat. We leven toch in Europa, waarom zijn dan de belastingen niet ongeveer hetzelfde, waarom moet die in Nederland dan weer bijna 13x hoger zijn dan in Frankrijk ??

 5. Michel on

  Omdat Grijs 1 een gat in de hand heeft ..

 6. […] namelijk in strijd met het gelijkheidsbeginsel in de EU, dus onwettig. Dat wordt straks óf ook 25% slurptax voor je hondehok óf de rest gaat ook naar 14% bijtelling. Daar komt bij dat zo’n Prius […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: