Mr. Bean’s Holiday

Mr. Bean’s HolidayVan het weekend gezien, Mr. Bean’s Holiday (officiële site hier). Ik ga er heel kort over zijn: wat een schijtfilm. Atkinson doet zichzelf een groot plezier door snel een eind te maken aan “Mr. Bean”, want alle grappen zijn nu onderhand al 2 keer op herhaling geweest.

Bean gaat op vakantie naar Frankrijk. Dat moet natuurlijk problemen opleveren (goh , wat verrassend). Door Bean’s toedoen raakt een jongentje z’n vader kwijt, en Bean gaat met hem op zoek naar z’n vader. Het stel reist door Frankrijk en de queste eindigt in Cannes, waar Bean uiteindelijk een filmopname scoort van de Middellandse Zee.

Tussendoor allemaal grappen uit die het waarschijnlijk goed deden in de jaren ’90. Ook een Willem Dafoe draagt als zelfingenomen egoïstische hork niks bij aan de film, en heeft waarschijnlijk alleen zijn banksaldo er wat mee aangevuld.

Emma de CaunesOver een ander ding ga ik ook heel kort zijn; de enige verschijning die deze film het waard maakt om naar te kijken: Sabine. Wat een lief ding is die Sabine, gespeeld door Emma de Caunes. Ik ga gauw even een nieuwe wallpaper scoren ergens. Heeft iemand een site met fatsoenlijke fonds d’ecran toevallig?

Als film is Mr. Bean’s Holiday een verschrikking. Ik kom niet verder dan een 3, en dat is voornamelijk de verschijning van de Caunes.

4 comments so far

 1. Lex on

  Misschien had je dan beter je tijd kunnen doden met Hot Fuzz. Die scoort ook geen negen, maar is best het kijken waard.
  De vorige film (shawn of the dead) was leuker, maar dat zal vooral zijn omdat die sneller op gang kwam. Ik zal het kort houden; een zeer streberige agent word uit het Londense korps weggestuurd omdat hij zo hard werkt dat de rest een beetje in het niet valt. Hij word naar een dorpje gestuurd waar in de eerste alles perfect lijkt. Totdat hij ontdekt hoe het allemaal zo perfect word gehouden. En zo lijkt het laatste deel van de film weer heel veel op zijn voorganger, maar ik zal niet teveel vertellen, anders is er niks verrassends meer aan.

 2. Michel on

  Gelukkig heb je niet verklapt hoelang ie duurt .. blijft tenminste nog iets te raden.

 3. GeeTee on

  121 minuten…we maken het je graag makkelijk.

 4. Michel on

  Dorpje klinkt als dorpje uit The Village
  ( http://www.imdb.com/title/tt0368447/ )


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: