Toyota Prius grote vervuiler

HummerBureau CNW Marketing Research deed onderzoek naar de totale keten energiekosten die bij het bouwen, transporteren, gebruiken en afvoeren van auto’s komt kijken. En wat blijkt, uw lelijke Prius is helemaal niet zo schoon. U kunt wel doodleuk in uw “schone” auto rijden, maar om het ding te produceren wordt de bijbehorende vervuiling met betrekking tot de produktie geëxporteerd naar Japan waar men meer energie verbruikt. Of transporteert men bijvoorbeeld voor de accu van de Prius nikkel vanuit Canada naar Japan.

Om beter te kunnen vergelijken heeft men de prijs per mijl (het blijven Amerikanen) bepaald. Zo is de Prius met zo’n $3.20 een stuk duurder dan de Hummer H3 ($1.90) of een Jeep Wrangler ($0.60). Je kunt ook kijken of je favoriete modelletje er tussen zit; de resultaten van het onderzoek van het rapport “Dust to Dust” zijn hier te lezen.

Het moge duidelijk zijn dat Toyota niet zo blij is met dit rapport.

Advertenties

1 comment so far

  1. […] in landsbelang, aanschaffen die X5 of Cayenne, hop allemaal de oogkleppen op en rijden maar in je  milieuvriendelijke koekblik met nikkelen accu en overvloedig onderdelentransport. Who cares wat daar gebeurt, we wonen […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: