Spee BV opent jachtseizoen

Attentie “snelheidsmaniakken” en “wegpiraten” van Nederland: de jacht op uw rijbewijs is geopend. De struikrovers van Spee BV hebben hun prognose voor 2007 naar boven bijgesteld. Ik citeer, “Door de inzet van extra surveillancewagens voorzien van camera’s en meetapparatuur hoopt BVOM in 2007 zeker 1500 autorijders de rijbevoegdheid te ontzeggen”. Einde citaat.

Zoals wel vaker bedient Spee BV zich van argumenten die menig wenkbrauw doet fronzen. Het lijkt erop dat het ontzeggen van de rijbevoegdheid onderdeel van de doelstelling is. Er is ook een aantal genoemd, dus het quota verhaal kan ook weer uit de kast. Het blijft een raar verhaal voor een organisatie die on-camera steeds pretendeert dat het allemaal om uw “veiligheid” te doen is, maar zich ondertussen steeds meer manifesteert als een ordinaire BV met omzetcijfers, prognoses, doelstellingen en prestatieloon.

Nu Spee verlost is van de kritische geluiden van Blik op de Weg heeft Spee BV vrij spel om onder meer via de (s)laaf van Wegmisbruikers een staaltje mediamanipulatie weg te geven. Het zal mij niet verbazen als Spee BV binnenkort met causale verbanden aankomt tussen het aantal ingevorderde rijbewijzen en het aantal verkeersslachtoffers.

Overigens, het citaat beperkt zich tot autorijders. Als frequent motorrijder een prettige constatering, maar ik maak mij geen illusies.

Advertenties

2 comments so far

  1. […] Wie durft nu nog te beweren dat deze boetes bedoeld zijn om ongewenst gedrag te ontmoedigen en de verkeersveiligheid te vergroten heeft oogkleppen op. Ook de Staat zelf, en Sp€€ BV in het bijzonder, kunnen nu wel ophouden met het opvoeren van dit soort drogredenen. […]

  2. […] natuurlijk. Spee verklaarde in 2007 al dat hij hoopte dat jaar 1500 rijbewijzen in te kunnen vorderen. Het rijbewijzen […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: