160km/u

160Oostenrijk snapt het; terwijl wij hier verkeersmatig worden betutteld door Peijs & Co. blijkt na onderzoek dat 160km als maximum snelheid op autowegen niet alleen sneller is, maar ook veiliger en beter voor het milieu. Dus weg met de flitspalen, trajectcontroles en die onzinnige 80km zones.

Afgelopen jaar heeft in Oostenrijk een test plaatsgevonden op een bepaald traject, waarop een flexibele maximumsnelheid goldt; bij optimale omstandigheden 160, maar bij files/veel vrachtverkeer/regenval/etc. werd de maximumsnelheid aangepast. Gevolg: betere doorstroming, minder files, verminderde uitstoot van schadelijke stoffen.

In een eerdere test in Denemarken bleek dat een verhoging van 110 naar 130 kilometer per uur de veiligheid verbeterde met 25 procent. Met inachtneming van omstandigheden zal een verhoging naar 160 net zo veilig zijn.

Maareh, 160 .. hoef ik dan straks ook pas m’n roze papiertje in te leveren vanaf 210? En het zou deze persoon veel uurtjes hebben gescheeld (alhoewel, bejaarden zitten meestal toch met 80km/u op de rechterbaan).

Advertenties

1 comment so far

  1. […] trutten om met gereduceerde snelheid toch iets van doorstroming te realiseren. Het oprekken van de maximumsnelheid blijkt vaak veel beter te […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: